Website Hosting Reviews

Goedkope Hosting! Waar moet je terecht voor goedkope hosting en domeinnaam registratie?

goedkope hosting

Waar vinden we goedkope hosting terug?

Ben je op zoek naar goedkope hosting? Dan vermoeden we dat je een klein budget hebt. Dit begrijpen wij uiteraard. In dit artikel zullen we even de mogelijkheden tonen hoe je toch online kan gaan met uw website ondanks dat je een klein budget hebt!

Wat is Hosting?

We zullen eerst nog even duidelijk uitleggen wat hosting precies is en waarvoor je het nodig hebt. Als je wil starten met een website(of webshop) heb je altijd 2 minstens 2 zaken nodig. Een domeinnaam(vb www.naamwebsite.be) en een hosting pakket. Als je even zoekt op Google naar hostingfirma’s dan zal je al snel verdwalen in een overaanbod aan diensten. Dit is begrijpelijk want voor mensen die minder technisch zijn kan dit echt als Chinees overkomen. Je gebruikt dit hosting pakket dus om alle bestanden van uw website op te plaatsen.

Hosting is eigenlijk een stukje van de server dat je huurt bij een hosting firma of provider. Deze server staat in een datacenter die voorzien is van noodstroomvoorziening en beschermd tegen diverse rampscenario’s. Deze servers draaien dan dag en nacht en zijn zo goed als altijd online.

Er zijn verschillende soorten hosting.

De meeste populaire vormen van hosting zijn:

1. Shared webhosting

Dit is het type hosting die 95% van de mensen gebruikt. Dus als je zoekt naar goedkope hosting dan zal Shared Webhosting de oplossing bieden. Bij Shared Hosting deel je dus de server met nog andere klanten(websites). Iedereen gebruikt dus een gedeelte van de resources van de server. Meestal is dit geen probleem, maar bij sommige exotische hosting firma’s loopt dit al wel eens mis. Ze stoppen enorm veel klanten in dezelfde server. En als er daar toevallig enkele hele zware tussen zitten dan halen die de snelheid volledig naar beneden. En op die manier heb je een trage website en kan je er eigenlijk weinig aandoen(behalve veranderen van Hosting firma of ze proberen te contacteren maar meestal krijg je dan een vaag antwoord)

2. Managed hosting

Managed hosting is een stap verder en zoals je kan lezen in de naam is alles “managed”. Dit is meestal op een VPS die volledig wordt beheerd door de hosting firma zelf. Maar dit is uiteraard al meer geavanceerd en is niet voor standaard websites.

3. VPS hosting

Een derde soort hosting is VPS Hosting. VPS staat voor Virtual Private Server. Dit is dus een krachtige machine(server) die er voor zorgt dat uw website of webshop super snel werkt. Je bent dan ook de enige aanwezig op deze server. Je kan deze volledig indelen naar wensen. Dit is uiteraard een duurdere oplossing en enkel voor geavanceerde toepassingen of zware websites/webshops.

4. Reseller hosting

Als laatste hebben we ook nog reseller hosting. Deze oplossing gebruiken de meeste website firma’s. Met deze oplossing bieden ze website hosting aan onder hun eigen naam. Maar eigenlijk staan de servers bij de hosting firma. Dankzij reseller hosting kan je ook meer marge, winst nemen.

goedkopste hosting België

 

Opletten bij Goedkope hosting

Tegenwoordig kan je echt super goedkope hosting vinden. Maar je moet toch echt alert zijn en zien dat er geen addertjes onder het gras zitten. Want deze komen uiteraard maar na bepaalde tijd uit. En dan heb je meestal al betaald. En als je dan een website hebt die offline gaat of problemen veroorzaakt kan dit je veel frustraties bezorgen. Op onze website doen wij regelmatig reviews van betrouwbare hosting firma zoals: Combell, Neostrada, Xel Media, …

Daarom zijn 3 volgende punten zeer belangrijk bij het kiezen van een hosting firma(ook bij de goedkoopste)

1. Support, Helpdesk

Elke hosting firma biedt wel een vorm van support en helpdesk aan. Meer en meer komen de support chatbox voor die meestal wel een oplossing bieden. Daarnaast heb je bij sommige de telefonische helpdesk. We zagen dat veel website firma’s nog altijd werken met een soort ticket systeem. Op zich geen probleem mee, behalve als het dagen duurt tot er een antwoord wordt gegeven op je vraag of probleem.

2. Snelheid

Een website moet snel werken! Eenvoudig toch? Wel zo eenvoudig is het helaas niet. De snelheid van een website hangt af van verschillende factoren! Als je voorbeeld honderden zware foto’s op uw website zal opladen, dan kan het wel eens gebeuren dat uw website plots traag zal werken. (Tip: altijd uw foto’s optimaliseren voor het opladen) Maar één van de belangrijkste elementen die de snelheid van uw website zal bepalen is uiteraard de hosting. Kies daarom altijd voor SSD Hosting. Dit is supersnelle hosting. Heeft de website firma dit niet? Dan zijn ze gewoon niet mee met hun tijd!

3. Uptime

De uptime van een website is uiteraard ook niet te onderschatten. Tegenwoordig moet alles en iedereen dag en nacht online zijn. Wel een website die offline gaat, kan u naast miserie en hoofdpijn ook misschien geld kosten. Beeld je maar even in dat vb Bol.com of Coolblue enkele dagen offline zouden gaan. Hoeveel geld zouden ze hierdoor niet mislopen? Kijk daarom altijd naar de uptime garantie bij de hosting firma.

beste hosting België

Goedkope Hosting, Wie raden wij aan?

Dus je bent op zoek naar goedkope hosting maar weet niet direct welke firma je kan vertrouwen? Als je effectief een professionele en betrouwbare hosting firma wilt, dan raden wij altijd de Belgische Hosting firma Combell aan. Lees hier onze uitgebreide Combell review en ontdek waarom deze al enkele jaren op nummer 1 staat.

Maar als je nog minder wil betalen en een super laag budget hebt dan kunnen wij One.com aanraden! Voor gemiddeld 2 euro per maand heb je een hosting pakket. Dit is het Hosting Starter Pakket.

Claim hier uw Tijdelijke Kortingscode van ONE.COM!

De reden dat we bij deze One.com aanraden is uiteraard omdat ze echt wel zeer goedkoop zijn. Je kan bij One.com dan ook uw domeinnaam(www.naamwebsite.be) laten vastleggen voor enkele euro’s. Daarbij heb je dan ook direct een professioneel e-mail adres.

Maar ook omdat hun chat (meestal) online is. En dit is uiteraard een handige tool voor al uw vragen en problemen. Als je uw hosting pakket besteld hebt bij one.com kan je direct aan de slag. Je krijgt een login voor het Configuratiescherm. Via dit configuratiescherm kan je alles snel en vooral eenvoudig beheren. Alles staat trouwens in het Nederlands. Momenteel beschikken ze over een klantenportefuille van 1500 000 mensen. Dit zegt ook wel iets van deze hosting firma.

WordPress hosting goedkoop

Wie nieuw is in de website wereld zal al snel in contact komen met WordPress. WordPress is een CMS systeem. Via dit systeem kan je “vrij eenvoudig” een website maken. Belangrijk om te vermelden: meer dan 30% van de websites in de wereld zijn gemaakt in WordPress. Dit is een enorm aantal en dit aantal neemt toe. Dus binnenkort zal dit naar de 40% gaan en het zou ons zeker niet verbazen dat binnen enkele jaren 50% van de websites ter wereld gemaakt zijn in WordPress.

Als we even kijken naar de hosting firma’s dan zien we dat ze dit dan ook aanbieden aan hun klanten. Speciale WordPress hosting met leuke functies die op WordPress zijn afgestemd.

Bij one.com heb je 3 verschillende WordPress Pakketten. De goedkoopste zijn 6.13 euro/maand. Dus voor enkele euro’s per maand heb je uw WordPress website online. Dit is idd echt wel zeer goedkoop.

Goedkoopste domeinnaam registratie?

Bij het bestellen van uw hosting pakket heb je uiteraard de mogelijkheid om uw domeinnaam ook vast te leggen. Bij de meeste hosting firma’s kost dit niet zo veel. Dit is uiteindelijk ook maar “een naam” dus voor de server en dergelijke maakt dit weinig of niets uit. Wij raden altijd aan om uw domeinnaam en hosting bij dezelfde firma te bestellen. Anders zal je achteraf enkele technische zaken moeten aanpassen in DNS. Voor mensen die zeer technisch zijn is dit geen probleem. Maar onze ervaring leert: doe het meteen goed en maak het je niet moeilijk!

one.com ervaringen

Conclusie: Goedkope hosting, doen of niet?

Als je echt een heel laag budget hebt, dan gaan wij er van uit dat de website ook niet super groot zal zijn en vrij weinig nodig heeft. Dan kan je zeker terecht bij de hosting firma One.com.

Deze hebben een goede support(handige chat support die meestal online is). Daarnaast bestaan ze al meer dan 10 jaar dus dit zegt wel iets over het potentieel. De website van Website Hosting Vergelijken zit bij Combell. Wij zetten trouwens al onze websites bij Combell. Wij hebben dan ook de laatste jaren geen problemen ondervonden. Wil je meer weten over de beste hosting provider van België, lees dan even onze uitgebreide review van Combell.

Veel succes bij de keuze van uw hosting firma!

You may also like
beste webhosting 2020
Beste webhosting 2020
wp engine review
WP Engine hosting review