Webshop Hosting reviews

Lightspeed review

lightspeed review 2019

Welkom bij deze Lightspeed Review 2019!

Indien je erover nadenkt, een eigen webshop te beginnen dan kan Lightspeed een goed platform zijn om je webshop op te bouwen. Net zoals andere platformen bieden zij ook hier enkele handige plugins en is overschakelen ook snel en eenvoudig.

Toch is Lightspeed het overwegen waard om aan te sluiten en wij weten waarom dit platform net dat tikkeltje beter is.

Eenvoudig vraagstuk als je het ons vraagt. Lightspeed legt online marketing aan de basis voor jullie webshop. Met de nodige plugings zorgen zij ervoor dat je online goed en snel terug te vinden bent. Dat is precies wat iedere webwinkel echt nodig heeft.

Lightspeed functies

Lightspeed heeft net zoals alle andere platformen enkele functies die zeer handig zijn bij het bouwen van je eigen webshop. Wij hebben de belangrijkste hieronder even uitgeschreven.

 

lightspeed review

Design en uitstraling

Lightspeed gaat een stap verder in de mogelijkheid van opmaken van je design. Naast het bijeen klikken en een voorgelegde template die je kan aanpassen naar wens zorgen zij ook voor een gehele vrijheid in deze software. Deze vrijheid verkrijg je door een toegang tot de complete HTML en CSS van je webshop. Daarin kan je nodige aanpassingen uitvoeren in je code en alles nakijken en controleren.

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN LIGHTSPEED

Partnership en maatwerk

Heb je te weinig technische kennis of bevat je geen know how als het over webshop bouwen gaat? Daar kan Lightspeed je wel bij helpen. Binnen dit platform kan je namelijk contact opnemen met een partner dit zaken voor jou op orde kan brengen. Doordat Lightspeed behoorlijk populair is, hebben zij een groot bestand aan freelancers. Deze freelancers kunnen mits een bepaald uurtarief enkele zaken voor u uitvoeren. Zo heb je eigenlijk geen kennis nodig en kan je zonder zorgen een webshop opbouwen. Wie zoekt die vindt een juiste partner!

lightspeed review 2019

App en plugin store

Eerder haalden we aan dat er enkele plugins beschikbaar zijn. Deze plugins of apps kan je dan ook terugvinden in een app store. Deze app store is beschikbaar op het platform van Lightspeed en kent een goede zoekfunctie. Binnen deze store heb je vele gratis plugins maar indien je net iets verder wenst te gaan in personaliseren, kan je ook kiezen uit vele betaalbare plugins. Iedere plugin of app kent zijn eigen functie en kan gekoppeld worden met externe programma’s, indien nodig.

Foto’s en producten

Het presenteren van foto’s en producten op je webshop is heel belangrijk. Daarom heeft Lightspeed een eenvoudig online beheerprogramma waar je alles kan beheren en controleren. In dit beheerprogramma kan je ook de nodige foto’s importeren en exporteren, net als ook al je nodige klantendata. Beheer in dit programma hoelang je iets online wil delen, aan welk tarief en wanneer. Je kan heir dus alles naar eigen design en beheer  gaan presenteren. Met de nodige look kan je alle klanten overtuigen tot aankoop.

Vele webshops zijn zeer handig op de desktop om aankopen te doen. Maar met Lightspeed zorgen ze er ook voor dat mobile shoppen ondersteunt wordt. De klanten kunnen hier heel eenvoudig vanop de GSM of tablet alle bestellingen die ze wensen, plaatsen. Dit zorgt natuurlijk voor een goede groei in cijfers en verkoop. Deze functie verkrijg je meteen vanaf het startersbundel en moet je niet als extra aankopen.

Enkel voordelen bij Lightspeed

Hierboven staan de belangrijke en handige functies opgenoemd. Maar naast deze zijn er nog een tal van voordelen bij Lightspeed. Deze voordelen helpen je niet alleen te overtuigen om bij Lightspeed aan te sluiten maar helpen ook je webshop vooruit.

Voordelen bij Lightspeed:

 • Lightspeed is geschikt voor internationaal verkoop. Hiermee durf je wel eens over de grens te gaan.
 • Je krijg er meer bezoekers door de nodige hulp in online marketing.
 • Tot 5 dagen per week krijg telefonische ondersteuning indien nodig.
 • Je hebt er steeds een professionele uitstraling.
 • Maandelijks updates zodat je steeds up-to-date bent met je webwinkel
 • Er is geen installatie nodig.
 • Zeer eenvoudig te beheren.
 • Erg eenvoudig om meerdere webwinkels op te starten en te exporteren.

Nog een voordeel om het nodige duwtje te krijgen?

De kosten per maand liggen vrij laag en kunnen je zeker helpen. Zeker als je weet dat je voor al deze handige tools, eenvoudige opstart, goede online marketing en gemakkelijke opstart voor je webshop, niet meteen hoge extra kosten hoeft te dragen.

Lightspeed prijzen

We hebben zonet aangegeven dat Lightspeed niet zo erg duur valt, maar het is ook niet het goedkoopste platform in deze online wereld. Kwaliteit voor deze prijs ligt wel enorm goed. Iedere startende ondernemer kan beginnen met het basisbundel. Deze is zeker interessant en je kan deze steeds uitbreiden indien nodig.

Wanneer je over een grote webwinkel beschikt met een groot gamma producten, kan het na wat tijd iets nipt worden met het basispakket. Om je een idee te geven wat je voor welke prijs verkrijgt, hebben wij hieronder alles uitgeschreven. Zo kan je dit overlopen en eenvoudig je keuze hierbij maken.

 1. Basispakket
  Deze bundel kent een maandelijkse kost van 49 Euro. Binnen deze bundel kan je 250 producten dat elk een eigen SKU nummer verkrijgt, online plaatsen. Verder krijg je een onbeperkt dataverkeer, een omnichannel, 60 betalende providers waaruit je kan kiezen en 100 verschillende  en mooie designs.Een startende ondernemer kan reeds voldoening hebben met dit pakket wanneer hij niet meer dan 250 producten heeft.
 2. Advanced pakket
  Deze bundel kost je maandelijks 89 Euro. Binnen dit pakket kan je 5000 producten uploaden en ook hun SKU nummers online plaatsen. Naast de functies van het basispakket krijg je hier ook een API toegang, wat staffelkorting en een template editor.
 3. Professional pakket
  Het professional pakket is voor een echt uitgebreide webshop en draagt daarom een maandelijkse kost van 189 Euro. In deze bundel kan je tot 15 000 producten online plaatsen en een SKU nummer toekennen. Daarbovenop kan je tot 10 gebruikers laten inloggen, verkrijg je ook kortingregels en heb je een vertaalformule beschikbaar.  Indien je overweegt om ook in het buitenland te verkopen met je webshop kan deze laatste een interessant extra zijn.

Fysieke winkel bij Lightspeed

Bezit jij ook een fysieke winkel of is dat ook een doel waar je nog naartoe streeft? Lightspeed bezit een integratie koppeling die handig is voor je kassa systeem. Met deze koppeling kan je heel eenvoudig online en offline verkopen. Daarbovenop kan je met dit systeem perfect eenzelfde stock beheren en weet je dus op ieder moment wat er nog beschikbaar is. Hiermee kunnen je klanten gerust op bezoek komen en afrekenen aan je fysieke kassa in de winkel.

lightspeed ervaringen

Conclusie Lightspeed review

Wie een webshop heeft of er een wenst en daarbij ook nog een fysieke winkel heeft die hij hieraan wil koppelen, zit bij Lightspeed helemaal goed. Hier hoef je geen technische kennis te hebben, je kan heel gemakkelijk alles zelf bouwen. Weet je het toch even niet verder? Dan zijn er partners genoeg die je zeker kan aanspreken om je te helpen, mits betaling. De online marketing is bij Lightspeed een topper en helpt je ook je verkoop verder te genereren. Wil je verder uitbouwen en meer personalisatie? Dan kan dit zeker ook met handige plugins uit de app store. Zowel betalende als gratis apps zijn er beschikbaar.

Je hoeft geen extra tijd vrij te maken voor de optimalisatie in de zoekmachines want dit kan automatisch gebeuren via Lightspeed. Wij omschrijven dit platform als handig, eenvoudig, zeker uitbreidbaar maar vooral de ideale partner die klaar is voor de groei van jouw webshop en fysieke winkel.

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN LIGHTSPEED

 

 

You may also like
shopify review
Shopify Review