Webshop Hosting reviews

Shopify Review

shopify review

Welkom bij deze Shopify review!

Shopify kunnen wij omschrijven als een e-commerce platform voor elke particulier of klein bedrijf, die graag een eigen webwinkel zou willen oprichten. Dit platform is zeer handig en laat je toe een eigen shop te bouwen zonder echte kennis van zaken te hebben. Daarbovenop kan je bij Shopify ook een eigen hosting aanvragen.

Als jij er klaar voor bent een eigen webshop te bouwen en online verkoop te genereren, dan kan jij zeker met Shopify aan de slag.

Opbouwen met Shopify

Shopify heeft zoals ieder e-commerce platform een eenvoudig backend en achter de schermen functionaliteiten.  Hierbij kan je bepalen wat je wel en niet wenst te zien op je webshop of waar je klanten alle zaken terugvinden. Met dit platform kan je vele aanpassingen aanbrengen om je eigen webshop er zo goed mogelijk uit te laten zien.

Neen, ook bij Shopify hoef je geen technische kennis te hebben om je site op te bouwen. Zoals de meeste anderen voelt ook dit platform zeer eenvoudig aan en kan je er gemakkelijk doorheen loodsen.

Hieronder een korte lijst met mogelijke aanpassingen voor je webshop om deze naar eigen wens om te bouwen:

 • Teksten en content beheren.
  Schrijf en bewerk alle teksten totdat jij ze goed vindt. Plaats ze op een juiste pagina en plaats en beheer daarbij ook alle nodige aanpassingen. Kies zelf het moment wanneer je content live gaat.
 • Beheer al je producten
  Naast alle content zijn ook alle producten van groot belang. Beheer je stock van deze producten, kies het moment wanneer deze live gaan en plaats ze naar eigen keuze op je webshop. Geef ieder product een goede naam en een categorie zodat alle klanten ze heel eenvoudig terugvinden.
 • Klantenservice aanbieden
  Klantenservice van groot belang. Zoals we ook zelf wensen dat dit in orde is, streeft ook Shopify hiernaar. Daarom kan je bij Shopify, je eigen klantenservice opbouwen en beheren. Daarbovenop is het mogelijk om in dit platform een klantenservice van 24/7 via de mobiele telefoon te geven.
 • Levernota’s en facturen beheren
  Als je een eigen webshop beheert zal je net zoals ieder bedrijf ook alle facturatie moeten bijhouden voor je boekhouding. Dit wordt heel eenvoudig via Shopify. Alle facturen worden in dit platform netjes opgesteld en bijgehouden. Iedere leveringen heeft een goede levernota opgemaakt en staat klaar om te printen.

Shopify thema’s 

Iedere goede webwinkel heeft ook een eigen en goed design nodig. Daarom vindt Shopify het ook zo belangrijk dat je als klant van hen, je webshop zoveel mogelijk kan gaan personaliseren. Ook hier kan je voorgestelde thema’s kiezen die een basis zullen vormen voor je website. Alle thema’s kunnen daarbij aangepast worden naar je eigen smaak indien je enige kennis hebt van CMS. Wanneer je deze kennis niet hebt, kan je natuurlijk terecht bij Shopify. Zij zullen je graag verder helpen hierbij om een site op maat te maken.

Een site op maat gemaakt, kost natuurlijk wel wat geld. Maar dat loont zich na enige tijd. Wanneer je kiest voor een thema op maat te laten uitwerken, is het nog steeds goedkoper dan een volledige webshop op maat te ontwikkelen.

KLIK HIER EN TEST SHOPIFY GRATIS

Shopify prijzen en bundels

Shopify maakt gebruik van CDN netwerk en biedt ook hosting aan, daarom is het gebruik van dit platform uiteraard niet gratis. Daarnaast streven zij naar gebruiksgemak en gebruiksvriendelijkheid. Daarvoor rekenen zij een kleine prijs. Shopify is betaalbaar als we hen vergelijken met concurrenten. Prijzen liggen niet heel erg hoog en toch krijg je eenvoud en kwaliteit. Een goed werkend platform.

Shopify kent 4 bundels met elk hen prijs en functies:

 1. Lite
  Kostprijs: 9 Dollar per maand.
 2. Basic
  Kostprijs: 29 Dollar per maand.
 3. Pro
  Kostprijs: 79 Dollar per maand.
 4. Unlimited
  Kostprijs: 179 Dollar per maand.

Grootste verschil in deze bundels kan je vinden in de Fee die je hier betaald per verkochte product of functies die beschikbaar zijn. Wie een Lite bundel aankoopt kan niet alle social media koppelingen maken, terwijl je dat bijvoorbeeld met een Pro bundel dan weer wel kan.

Wat wij als belangrijk ogen is de Fee die je betaald op het verkochte product. Deze Fee hoef je enkel te betalen indien je product via een extern payment service verkocht werd. Indien je product verkocht werd via een betaalservice van Shopify, is er geen extra Fee te betalen. 

shopify review 2019

Koppelingen en integraties 

Shopify biedt net zoals de meeste e-commerce platformen, de mogelijkheid om een koppeling te maken met een externe software. Hierdoor kan je een eigen betaalservice koppelen wanneer je deze van Shopify niet wenst te gebruiken. Dit is ook handig voor externe marketing koppelingen zoals google analytics, Google adwords,…

Koppelingen kan je maken via de app store van Shopify. Hierbij kan je keuze maken uit enkele plugins waarbij je de juiste gegevens opgeeft. Daarna gaat de rest vanzelf.

Boekhouding met Shopify

Voor iedere verkoop moet je een boekhouding bijhouden. Ook Shopify kan je hiervoor een mogelijkheid aanbieden om je boekhouding volledig uit het platform te laten rollen. Een handige functie voor  iedereen die niet zo administratief aangelegd is, of voor wie meer tijd in het verkoop wil stoppen. Het echte werk gaat dan ook voor. Facturen kunnen hier opgemaakt en bijgehouden worden wanneer je deze koppelt aan je boekhoudingssysteem. Dit kan ook aan een CRM pakket gekoppeld worden. Na de koppeling verloopt alles verder automatisch.

shopify ervaringen

Conclusie Shopify review 

Wie een webshop wenst te bouwen maar weinig tot geen technische kennis bevat, zal zich goed voelen bij Shopify. Wie een e-commerce platform zoekt die ook een eigen hosting kent meldt zich beter meteen aan. Dit platform is niet alleen uitstekend maar ook nog betaalbaar, zeker voor een starter. Daarnaast is Shopify zeer eenvoudig in gebruik en hebben zij zeer goede basisfuncties die nodig kan hebben voor je webshop.

Shopify is een zeer snel groeiend e-commerce platform, meer nog een van de snelst groeiende. Bij hen groei zorgen zij ook voor een regelmatige update om alle functies uit te breiden en sterker te laten worden. Bovendien kunnen wij meegeven dat integraties en koppelingen zeer eenvoudig opgezet kunnen worden. Snel opstarten, opvolgen en beheren binnen deze e-commerce platform kan dus zeker met Shopify.

Wie niet overtuigd is, raden wij aan om te starten met het Lite bundel. Hiermee kan je al even verkennen in het platform en dit aan een lage prijs. Wanneer je gestart bent met dit pakket zal je de eenvoud snel ondervinden en geneigd zijn tot overschakelen naar een duurder bundel met nog meer functies.

Je kan helemaal van nul starten voor een lage prijs. Kies voor een mooi thema, een lage prijs bundel, een eigen betaalservice en dan hoef je geen extra kosten in te rekenen. Daarvoor krijg je een goede basis webshop met enkele basis functies voor een betere prijs.

Shopify helpt je bedrijf en webshop verder groeien door online extra verkoop te genereren.

KLIK HIER EN TEST SHOPIFY GRATIS

  

 

You may also like
lightspeed review 2019
Lightspeed review