Website Hosting Reviews

Xel Media Hosting Review

xel media hosting review

Welkom bij deze Xel media hosting review.

Xel Media is een hosting bedrijf dat gevestigd is in de Nederlandse stad Utrecht. De kern van dit bedrijf ligt bij WordPress hosting. Wie dus op zoek is naar een goede partij die dit kan verzorgen, kan veel hebben aan een samenwerking met Xel. Het bedrijf gaat heel gericht te werk en kan daardoor voor iedereen de juiste oplossing bieden. Dit komt onder andere door het werken in de vorm van pakketten. Dus laten we zien of Xel Media bij de beste webhosting hoort of niet.

xel media review 2019

Xel Media krijg een 9 op 10 om de onderstaande redenen.

 • Xel media laat je goedkoop domeinnamen vastleggen.
  De kosten om een domeinnaam vast te leggen zijn bij Xel media niet hoog. Meer dan 3,95 voor een .nl domeinnaam hoef je niet te betalen. Naar eigen zeggen is dit het laagste tarief in de hele wereld. Dat maakt het dus wel heel aantrekkelijk om hier de naam waaronder je wilt opereren te claimen. Je bent dan direct goed voorzien.
 • Daarbij wordt een uptime van 99,98% beloofd. Dat betekent dat je dus wel heel veel krijgt voor dit bedrag. Dat maakt het alleen maar aantrekkelijker.
 • Daarnaast is er al direct de mogelijkheid om persoonlijk contact met de medewerkers wanneer hier reden toe is. Dat maakt het gemakkelijker om online te werken met je website.
 • Ook de andere domeinnamen die door Xel media aangeboden worden, worden voor goede prijzen geboden. Dit is net zo aantrekkelijk.
 • Wat wel ook belangrijk is, is dat Xel media alle belangrijke zaken rondom het draaien van de websites verzorgd. Daarbij helpt het ook om een goede domeinnaam te bedenken wanneer de naam die je zou willen gebruiken al in bezit van iemand anders is. Op die manier is het dus altijd goed mogelijk om met een treffende domeinnaam te werken voor de best mogelijke prijs die er is.
 • Snelheid bij Xel media hosting. Als het gaat om snelheid, dan is Xel media hosting met afstand de beste partij om zaken mee te doen. Het is voor alle pakketten die deze aanbieder in het portfolio heeft zo dat het sneller werkt dan de mogelijkheden die de concurrenten aanbieden. Zelf noemt het bedrijf dit WordPress op steroïden.
  Als er dus een speedtest gedaan wordt, dan zal eigenlijk altijd blijken dan Xel hier als beste uit zal komen. Daarmee is het een goede keuze te noemen.
 • Dat er door Xel media een uptime van 99,98% wordt beloofd is natuurlijk wel zeer hoog. Dat schept dus wel ook verwachtingen. Er zijn duizenden klanten die hierdoor overtuigd zijn.
 • Er worden verschillende manieren toegepast om de snelheid zo hoog te houden. In de eerste plaats wordt er gebruikgemaakt van Varnish Caching. Daarnaast wordt ook de zogenaamde Xel WordPress Boost gebruikt. Daarmee zijn de pakketten tot wel vier keer sneller dan wat de standaard is.

Zet dit af tegen de prijzen die gerekend worden en het is duidelijk waarom Xel Media Hosting zo populair is onder gebruikers.

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN XEL MEDIA HOSTING

Xel scoort 9.1 in onze TOP 10 van Beste Website Hosting!

Klik hier en Bekijk hier onze Top 10 van beste website hosting.

Combell staat nog altijd dik verdiend op nummer 1 in onze TOP 10 van beste WordPress hosting! Lees hier de uitgebreide review van Combell.

beste hosting 2019

Xel Media Hosting pakketten

Xel Media Hosting biedt in ieder geval 3 verschillende goede pakketten die de moeite van het bespreken meer dan waard zijn:

Starterpakket:

Shared hosting
Het goedkoopste hosting pakket van Xel Media kost 4,45 euro per maand. Daarvoor krijg je dan flink wat opslag en goede mogelijkheden op het gebied van dataverkeer. De database die je krijgt is goed geschikt om er WordPress op te draaien, maar biedt ook ruimte voor Joomla. Al is de keuze natuurlijk gemakkelijk.

Het bedrijf biedt natuurlijk specifieke pakketten met betrekking tot WordPress. Een nadeel van de Shared hosting pakketten is dat er op het eerste gezicht wat weinig informatie over te krijgen is. Of het voldoet aan wat je nodig hebt, is dus niet direct te zeggen. Het is dan dus wel nodig om contact op te nemen met Xel om hier meer over te weten te komen.

Multi hosting pakket:
Xel Media Hosting heeft ook een pakket waarmee het zich echt kan onderscheiden. Het aanbod van een multi hosting pakket is namelijk niet de standaard in de wereld van hosting. Dat maakt het op zichzelf al heel aantrekkelijk om eens te bekijken welke waarde dit kan hebben. Er zijn namelijk flink wat doelgroepen die hier groot voordeel uit kunnen halen als ze het gaan gebruiken.

De doelgroep die hier misschien wel het meest aan heeft is die van de ondernemers. Met dit pakket biedt Xel namelijk de mogelijkheid om tot wel 5 databases en 10 mailadressen te draaien. Dit betreft dan alleen nog maar de basisversie van 11,25 per maand. Er zijn ook nog grotere pakketten voor meer databases en mailadressen.

WordPress hosting pakket:
Kies je voor WordPress hosting bij Xel Media Hosting, dan zijn er drie opties. Het gaat om Start, Website en Pro. Elk pakket heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.
Start
Start is het meest simpele pakket. De mate waarin je dataverkeer en schijfruimte krijgt is meer dan voldoende. Wie echter wat meer uit de website wil halen heeft meer waarde van de andere pakketten.

Website
Website als pakket heeft een aantal extra’s. Denk bijvoorbeeld aan goede herstelmogelijkheden, aan een SSL-certificaat en aan automatische update. Dit gaat je dan 24,75 euro per maand kosten.

Pro
Het voordeel van de Pro pakketten is dat hier optimaal geprofiteerd kan worden van de hoge snelheden die Xel Media Hosting belooft. Dat komt doordat hier Varnish SSD en Xel WordPress boost worden geboden.

xel media review en ervaringen

Conclusie Xel media Hosting Review

Xel Media heeft als belangrijkste pluspunt ongetwijfeld de allerlaagste prijs voor het claimen van een .nl domeinnaam. Wie echter een goede website wil draaien, is natuurlijk vooral ook geïnteresseerd in wat er allemaal nog meer geboden wordt. De uptime van 99,98% die beloofd wordt is hier een goed voorbeeld van. Al mag ook de snelheid niet onderschat worden die Xel Media biedt.

Wie de grootste pakketten kiest, profiteert optimaal van zaken zoals Varnish SSD en Xel WordPress Boost. Dit maakt het nog sneller.

Hoewel Xel Media Hosting goede service biedt is het wel zo dat er misschien nog wat verbeterpunten zijn op dit gebied.

De prijzen beginnen bij Xel al bij4,45 euro per maand. Daardoor is het niet heel duur om al gebruik te maken van diensten die het in de lucht hebben van een website mogelijk maken. Dit is niet de allergoedkoopste, maar het kan ook onmogelijk duur genoemd worden.

Er is dus alle reden om direct naar Xel Media Hosting te gaan. Mocht je dan nog hulp nodig hebben, dan kan je die gewoon bij de helpdesk vragen. Al met al houd je er een positief gevoel aan over.

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN XEL MEDIA HOSTING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like
hostnet review
Hostnet Review, Ervaringen 2019! Ontdek onze Score in deze Hosting Review!
Neostrada hosting review